تحولات لبنان و فلسطین

گفته شده‌است که در روز عرفه دعا مستجاب می‌گردد. در خصوص این روز آمده است که درخواستمان را نزد پروردگار ببریم چون بدون پاسخ نخواهند ماند. همچنین برای این روز اعمالی توصیه شده است که شرح آن در مفاتیح الجنان آمده است.

عرفه،روزی برای صدا زدن خدا


آزاده خلیلی: روز عرفه انگار فرصتی مخصوص از جانب خدواند برای ماست. وقتی که پروردگار آن را از سایر اوقات جدا کرده تا بهانه‌ای برای ملاقات با خودش برایمان فراهم کند. بهانه‌ای برای ملاقات پروردگار در سرزمینی که در زمین و آسمان مشهور است و می‌گویند یکی از پاکترین سرزمین‌ها ست. بهانه‌ای که متوقف به حضور در بیابان عرفه نیست و تو می‌توانی در هر گوشه‌ای از این کره خاکی بایستی و در این روز و شب او را صدا بزنی و خاطر جمع باشی که صدایت را می‌شنود، هر چند که صاحب تقصیرترین باشی.در ادامه برخی از اعمال این روز را با هم مرور می‌کنیم.


شب را بیدار بمانیم
احیاء، شب زنده‌داری و خواندن نماز و مناجات از اعمال شب عرفه است. بنابراین توصیه خوب است که در این روز تا می‌توانیم اوقاتمان را به عبادت اختصاص داده تا از فضایل آن بهره‌مند شویم.


استغفار کنیم
آمده است  که حضرت آدم (س) پس از هبوط بر روی زمین در سرزمین عرفات از خدا طلب بخشش کرد و توبه‌اش پذیرفته شد. استغفار و طلب بخشش از گناهان یکی از اعمالی ست که در روز عرفه توصیه شده است.

غسل کنیم
همچون سایر روزهای مبارک و اعیاد برای این روز غسل تا پیش از زوال توصیه شده است. با این عمل خود را برای نماز و عبادت مطهر می‌کنید.


اگر می‌توانیم روزه بگیریم
روزه یکی دیگر از اعمال روز عرفه است اما از آنجایی که دعا و مناجات در این روز از اهمیت بالای برخوردار است، توصیه شده است که اگر روزه سبب ضعف و مانع از انجام دعا و شرکت در مناجات می‌شود، از آن خودداری کنیم.

نماز بخوانیم
برای این روز نمازی هم توصیه شده است که می‌توانید با مراجعه به مفاتیج الجنان از چگونگی آن مطلع شوید. همچنین خواندن «نماز حضرت‌امیرالمؤمنین» که شرح آن در اعمال روز جمعه آمده است، نیز در اعمال این روز آمده است.

ذکر گفته و صلوات بفرستیم
شاید مشغله روزانه به شما فرصت شرکت در مراسم‌های عبادی را ندهد، د راین صورت می‌توانید برای بهره‌مندی بهتر از این روز ذکر بگویید. برای این روز چند ذکر مانند تسبیحات منسوب به رسول خدا (ص) توصیه شده است که متن آن در مفاتیح الجنان آمده است.

مناجات امام حسین (ع) در عرفه را بخوانیم
روز عرفه و سرزمین عرفات گنجینه‌ای از ادعیه را از نخستین دعای حضرت آدم و استغفارش تا دعای معروف امام حسین (ع) با خود دارد. براساس سفارش ائمه و بزرگان دین خوب است که ما در این روز از این مناجات بهره‌مند شویم. بر این اساس خواندن دعای عرفه امام حسین (ع) در این روز سفارش شده است. در حال حاضر این دعا در حرم‌های مطهر ائمه و مساجد در بعد از نماز عصر به شکل دسته جمعی قرائت می‌شود. شما می‌توانید برای شرکت در این برنامه خود را به حرم مطهر امام رضا (ع) برسانید.
یکی دیگر از ادعیه معروف این روز دعایی از امام سجاد (ع) است که خواندن آن توصیه شده است. با مراجعه به صحیفه‌ی ایشان می‌توانید از این دعا بهره‌مند شوید. دعای عشرات مناجات دیگری است که خواندنش در این روز توصیه شده‌است. برای خواندن این دعا به مفاتیح الجنان مراجعه کنید.

دعایی که مستجاب می‌شود
گفته شده است که در روز عرفه دعا مستجاب می‌گردد. در خصوص این روز آمده است که درخواستمان را نزد پروردگار ببریم چون بدون پاسخ نخواهند ماند. روایت شده که حضرت زین العابدین (ع) در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم درخواست کمک می‌کرد، به او فرمود: «وای بر تو، آیا در این روز از غیر خدا درخواست می‌کنی؟ و حال آنکه برای بچه‌های در رحم، در این روزامید می‌رود، که فضل خدا شامل حالشان گردد، و سعادتمند شوند. »

زیارتی برابر با حضور در عرفات
زیارت امام حسین (ع) در شب و روز عرفه از اعمالی است که به فضیلت آن در روایات متعددی اشاره شده‌است. آمده است که اگر کسی در این روز توفیق زیارت سیدالشهدا (ع) را پیدا کند، ثوابش کمتر از کسی که در عرفات باشد، نیست. برخی از بزرگان زیارت حضرت اباالفضل العباس (س) را نیز در این روز توصیه کرده‌اند. در این روز بسیاری از دوستداران اهل بیت  در این ایام به کربلا سفر کرده تا در حرم این بزرگواران  را زیارت کنند و دعای عرفه را در جوار مرقد ایشان بخوانند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.